Pimp je Portiek

thumb_logo_nijesteeNijestee is het project "Pimp je Portiek" gestart. Hierbij is het de bedoeling saaie, kleurloze portieken en entrees met behulp van kunstenaars tot leven te wekken. Iedereen is welkom om mee te doen.

Meer informatie is te vinden op: www.nijestee.nl

Herinrichting Park Selwerd

thumb_park_selwerd_winterGisteren is er overleg geweest tussen de gemeente Groningen, St Kinderwerktuinen en de wijkraden Selwerd en Paddepoel over de herinrichting van het Park Selwerd.
Vanuit de fractie van Groen Links lag er reeds een opdracht het park meer ecologisch in te richten. Samen met de plannen van de wijkraden en de kinderwerktuinen, is nu een werkgroep gevormd die alle plannen inventariseerd en nader onderzoekt.
Omdat de ecologische inrichting soms botst met andere activiteiten, moet er een goed plan worden gepresenteerd. In dit plan zitten o.a. het fietspad langs de ringweg, de aansluiting van de kinderwerktuinen op het park, een internationale wegwijzer, "kasteel Selwerd", feesten en festivals, hondenuitlaatgebied, natuurlijke bosranden, bloemen en de mogelijke nieuwbouw van de Moskee.

 

Woningen Spirealaan gerenoveerd

logo_patrimonium2De kleine "bejaardenwoningen" in de Spirealaan / Duindoornstraat zijn gerenoveerd in opdracht van Woningcorperatie Patrimonium. Er is allereerst asbest verwijderd en tevens zijn de kozijnen vernieuwd. De woningen zijn geïsoleerd. Ze bieden thans onderdak aan ouderen en buitenlandse studenten.

Woningen Iepenlaan worden gerenoveerd

thumb_logo_nijestee
Deze maand start Nijestee met een kwaliteitsverbeteringsproject aan de Iepenlaan in Selwerd. De bewoners konden tijdens een informatieavond in een modelwoning het resultaat zien. Ze mochten zelf de keuken en de tegelkleur uitkiezen voor hun woning. De woningen worden beter geïsoleerd en opgeknapt aan de binnen en buitenzijde. Zo worden o.a. de kleuren van de beplating aangepast. Tevens wordt het groen om de woningen aangepakt en mooier gemaakt in samenspraak met de bewoners.

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

26 mei 2020

RSS Feed

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden