Plan voor 'herbouw' kasteel Selwerd

image_previewEr is een plan in ontwikkeling om te bekijken of het mogelijk is het middeleeuwse kasteel Selwerd te 'herbouwen' in het park Selwerd. Het plan bestaat uit een soort visualisatie van het kasteel. De bedoeling is om een open stalen constructie te bouwen zodat het park niet teveel wordt aangetast en men toch een beeld krijgt van wat er vroeger heeft gestaan. Omdat het oorspronkelijke kasteel van de heren van Selwerd aan de Paddepoelsteweg ligt en het een archeologisch monument is, is het park gekozen voor dit plan.

Omdat het park Selwerd tussen de wijken Paddepoel en Selwerd ligt en er op Zernike eveneens twee kastelen zijn aangetroffen, lijkt het een mooi plan juist een kasteel in dit park te bouwen.

Petra Mens, de nieuwe opbouwwerkster van Selwerd

petramensSinds 1 september kent Selwerd een nieuwe opbouwwerkster, namelijk Petra Mens. Zij komt in de plaats van Lieneke Bouwhuis en gaat in samenspraak met de bewoners van Selwerd hun belangen behartigen. Zij kent Selwerd want zij heeft er zelf drie jaar gewoond van 1988-1991.

Lees meer...

Balans van de stad, onderzoek ook in Selwerd

Eens in de twee jaar doet 'Bureau onderzoek'van de gemeente Groningen  een uitgebreide enquete naar de leefbaarheid en de veiligheid van de groninger wijken. In het najaar van 2008 is voor de 7e keer geenqueteerd. Het gehele rapport is te vinden op http://www.bureauonderzoek.nl/rapport/L&V%2008%20-%20Balans%20van%20Stad%20en%20wijken.pdf

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

- Eigen Artikelen

18 februari 2020

RSS Feed
 • Muziekkoepel Nieuw-Dordrecht onder nieuw dak
  NIEUW-DORDRECHT -

  Wie de komende decennia op gaat treden in de muziekkoepel in het centrum van Nieuw-Dordrecht staat in elk geval droog. Het rieten dak van het bouwwerk is gisteren vervangen door leien.

 • Groen gas: elke gemeente een eigen gasfabriek
  DIEVER/MEPPEL -

  Afval als grondstof voor duurzame energie? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Niet voor de mensen van de Energiecoöperatie Westerveld (ECW). Zij gaan voor groen gas, gemaakt in eigen gemeente.

 • Daniel Rouwkema brengt in Damkerk in Hoogezand ode aan (vergeten koormuziek) Jan Zwart
  HOOGEZAND -

  De koormuziek van organist en koordirigent Jan Zwart (1877-1937) staat vrijdag 28 februari centraal in de Damkerk in Hoogezand. In een ‘Ode aan Jan Zwart’ worden niet alleen enkele van Zwarts composities ten gehore gebracht, maar wordt ook over de achtergronden van deze composities én over zijn leven verteld.

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden