Selwerder Stories

stories3_1Onder de noemer Selwerder Stories werd op woensdag 15 december een buurtavond georganiseerd in wijkcentrum De Berk aan de Berkenlaan. De organisatie was in handen van Stiel in samenwerking met het centrum voor internationale samenwerking Groningen (COS Groningen) en vrouwencentrum Jasmijn. Op deze avond kregen twee wijkbewoners de gelegenheid om te vertellen over hoe ze opgegroeid zijn in de wijk of vanuit een ander landsdeel of cultuur in Selwerd zijn terechtgekomen. De avond werd bezocht door ongeveer twintig wijkbewoners die bij binnenkomst na het handen schudden uiteraard begonnen met koffie of thee met koek en cake, terwijl ondertussen de voor de pauze bestemde soep al zacht begon te geuren. Daarna kon de eerste spreker beginnen met in dit geval haar verhaal.

Lees meer...

Johan Weening, teamleider Gomarus

weening2Interview met Johan Weening Teamleider Gomarus College, Magnolialocatie
Wat is uw functie op uw school?
Ik ben teamleider en verantwoordelijk voor alle leerlingenzaken en het personeel.

Lees meer...

Pimp je Portiek

thumb_logo_nijesteeNijestee is het project "Pimp je Portiek" gestart. Hierbij is het de bedoeling saaie, kleurloze portieken en entrees met behulp van kunstenaars tot leven te wekken. Iedereen is welkom om mee te doen.

Meer informatie is te vinden op: www.nijestee.nl

Herinrichting Park Selwerd

thumb_park_selwerd_winterGisteren is er overleg geweest tussen de gemeente Groningen, St Kinderwerktuinen en de wijkraden Selwerd en Paddepoel over de herinrichting van het Park Selwerd.
Vanuit de fractie van Groen Links lag er reeds een opdracht het park meer ecologisch in te richten. Samen met de plannen van de wijkraden en de kinderwerktuinen, is nu een werkgroep gevormd die alle plannen inventariseerd en nader onderzoekt.
Omdat de ecologische inrichting soms botst met andere activiteiten, moet er een goed plan worden gepresenteerd. In dit plan zitten o.a. het fietspad langs de ringweg, de aansluiting van de kinderwerktuinen op het park, een internationale wegwijzer, "kasteel Selwerd", feesten en festivals, hondenuitlaatgebied, natuurlijke bosranden, bloemen en de mogelijke nieuwbouw van de Moskee.

 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden