Woningen Spirealaan gerenoveerd

logo_patrimonium2De kleine "bejaardenwoningen" in de Spirealaan / Duindoornstraat zijn gerenoveerd in opdracht van Woningcorperatie Patrimonium. Er is allereerst asbest verwijderd en tevens zijn de kozijnen vernieuwd. De woningen zijn geïsoleerd. Ze bieden thans onderdak aan ouderen en buitenlandse studenten.

Woningen Iepenlaan worden gerenoveerd

thumb_logo_nijestee
Deze maand start Nijestee met een kwaliteitsverbeteringsproject aan de Iepenlaan in Selwerd. De bewoners konden tijdens een informatieavond in een modelwoning het resultaat zien. Ze mochten zelf de keuken en de tegelkleur uitkiezen voor hun woning. De woningen worden beter geïsoleerd en opgeknapt aan de binnen en buitenzijde. Zo worden o.a. de kleuren van de beplating aangepast. Tevens wordt het groen om de woningen aangepakt en mooier gemaakt in samenspraak met de bewoners.

SP: handhaaf maatregel kamerbewoning

thumb_logo_spDe SP vindt niet dat er in Selwerd weer studentenhuizen kunnen bijkomen. De gemeente besloot onlangs dat er nieuwe kamerverhuurpanden mochten komen omdat er maatregelen genomen zijn om eventuele overlast te beperken.Eind 2009 werd afgesproken dat er voorlopig geen vergunningen meer gegeven zouden worden voor nieuwe kamerverhuurpanden in de wijk Selwerd. Tot de stop werden veel oude woningen in de wijk opgekocht en omgebouwd tot studentenhuizen. Dit tot onvrede van buurtbewoners die aangaven veel overlast van de studenten te hebben.Volgens SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar is de wijkvernieuwing nog maar in een beginfase en heeft de wijk nog steeds behoefte aan rust. De gemeente schaadt in zijn ogen het vertrouwen dat ze in de wijk aan het opbouwen is. Bron: OOG tv

Kunstproject rondom orgaandonatie

thumb_orgaan_johan_dongOp dit moment vindt in één van de expositieruimtes van het Noorderstation de kunstmanifestatie "Mijnorgaanjouworgaan" plaats. Centraal in deze manifestatie staat een object waarin een aantal organen worden verwerkt.Mijnorgaanjouworgaan.eu is een nieuw kunstproject van Johan van der Dong waarin hij een discussie over een europees donorcodicil op gang wil brengen. Aanleiding is het tekort aan orgaandonoren, zoals bijvoorbeeld in Nederland.

Lees meer...

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden