Gemeente goed voorbereid op winterweer

thumb_sneeuwpopDe gemeente Groningen heeft diverse maatregelen getroffen om een winter als afgelopen jaar beter aan te kunnen. Zo zijn er meer mensen oproepbaar en extra sneeuwschuiven voor fietspaden aangeschaft. Op de wijkposten is de zoutvoorraad vergroot en de strooiwagens zijn uitgerust met een routebegeleidingsysteem. Ook heeft de gemeente de communicatie beter afgestemd en is de publieksvoorlichting anders ingericht. Daarnaast wordt van burgers ook gevraagd om tijdens winterse weeromstandigheden zelf de handen uit de mouwen te steken. Hulpbehoevenden die door extreem winterweer in de problemen komen, kunnen een beroep doen op het Steun- en informatiepunt (STIP) in hun wijk.

Lees meer...

Ouders kiezen basisschool in eigen wijk

thumb_schoolklasDe meeste ouders in de stad Groningen kiezen voor een basisschool in hun eigen wijk. En als ze al voor een school in een andere wijk kiezen, hebben ze daarvoor vaak een logische reden. Segregatie speelt dus eigenlijk niet in de stad, concluderen burgemeester en wethouders na onderzoek. Zij nemen geen maatregelen om segregatie tegen te gaan.
Twee scholen in het centrum van de Stad hebben wel leerlingen uit andere wijken, die niet logisch kan worden beredeneerd. Het gaat om de St. Michaëlschool en de Borgmanschool, zo blijkt uit het onderzoek naar de samenstellingen van de leerlingen op basisscholen in de Stad. Een aantal ouders uit de wijken Paddepoel, Oosterparkwijk en Korrewegwijk / De Hoogte kiest voor deze basisscholen in het centrum. Voor de scholen in de wijken waar deze kinderen wonen heeft dit geen grote gevolgen.

Lees meer...

Krakers Hunzerheem respecteren wens omwonenden

IMG_0467

Per oktober leek een wettelijk kraakverbod van kracht te worden. De krakers van het Hunzerheem protesteerden hier tegen met een groot spandoek. De reusachtige tekst op dit spandoek trok aandacht van de bewoners van de wijk en voorbijgangers. Met name de directe omwonenden ergerden aan de tekst. Vooral de tekst  "ROT  OP" (met het kraakverbod) was een doorn in het oog. Voor bewoners aan de Eikenlaan was deze tekst het eerste wat ze zagen als ze ’s morgens de gordijnen open deden. Dat gaf hun het gevoel dat ze niet meer welkom waren in eigen buurt. Voor de wijkraad Selwerd was dit aanleiding om met het krakerscollectief te gaan praten. Ambassadrice Nadja Kierinko, wijkraadslid en tevens lid van de werkgroep sociale samenhang, stapte er op af en vertelde de krakers wat bewoners irriteerde. In een vergadering van het collectief is vervolgens besloten het spandoek met de anti kraakwettekst met de tekst "ROT OP" weg te halen. Hulde aan de mensen die het gesprek aangingen en begrip voor elkaars standpunten opbrachten.

Expositie jeugdige persfotografen

indexVanaf deze week is in Bibliotheek Selwerd de tentoonstelling Pers Foto Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk te bekijken.
Kinderen uit de drie wijken zijn op pad geweest als echte fotojournalist. Hun allermooiste foto’s zijn vanaf 2 november te bewonderen in Bibliotheek Selwerd. Pers Foto Selwerd Paddepoel Tuinwijk is een samenwerking van het kinderwerkteam van SKSG Kinderopvang en Stichting Clear. De tentoonstelling duurt van dinsdag 2 november t/m zaterdag 29 november.

 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden