3 oktober - Bijeenkomst Mispellaan

Wie heeft de fietsen in de Mispellaan al gezien?
Kom 3 oktober om 19.00 uur in Wijkcentrum De Berk mee doen. We gaan dan samen een nieuwe Mispellaan bedenken die bij gaat dragen aan het geluk en gezondheid van de wijk! Aanmelden kan bij Lotje Paauwe - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezondheidsbus komt naar Selwerd

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Beijum, Indische Buurt/De Hoogte, Selwerd en De Wijert gratis hun gezondheid checken in hun buurt. Op diverse dagen tot half november komt de bus ‘De Gezonde Huiskamer’ langs in deze wijken.

De bus staat in Selwerd op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 november op het Vensterplein (bij de Parrel). De Gezonde Huiskamer is open van 10.00 tot 18.00 uur.

In de bus kunnen bezoekers een leefstijlcheck doen, waarbij een leefstijladviseur BMI, knijpkracht en longinhoud meet. Naast de metingen krijgen bezoekers ook tips over gezond leven en meer bewegen. De Gezonde Huiskamer is een initiatief van UMCG, Gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, RUG en HANNN.

Gezond leven en wijkvernieuwing

De vier wijken zijn uitgekozen omdat hier wijkvernieuwing plaats vindt. Wijkvernieuwing gaat ook over gezond leven. Wijkvernieuwing gaat gelukkig en gezond wonen, over groen en buiten zijn, over een veilige buurt, positief opgroeien en bewoners-participatie. In Selwerd is er regelmatig overleg met buurt- en wijkbewoners.

Naast het meten, vragen de medewerkers in de bus ook aan de bezoekers welke plekken in de wijk er juist voor zorgen dat inwoners zich goed en fit voelen. En welke niet. Om dat in kaart te brengen kunnen inwoners op een kaart van hun wijk aangeven welke plekken wel of niet bijdragen aan hun fitheid. Denk aan het groene park waar gewandeld kan worden, het buurthuis waar je koffie drinkt, supermarkten met veel groente en fruit en veilige wandelpaden en oversteekplaatsen.

Workshops en informatie

Met de komst van de bus organiseert het WIJ-team in de Indische Buurt/De Hoogte een Gezond Leven & Wonen Markt op donderdag 31 oktober van 14:00 tot 16:00 in het Floreshuis. Er zijn workshops over voeding, beweging en ontspanning. Ook is er informatie over thuiszorg, hulpmiddelen, dagbesteding en mantelzorg.

Check gezondheid bus De Gezonde Huiskamer 1024x647

Aankomende activiteiten Selwerd - overzicht

Wauw, wat is er veel te doen in de wijk. Zoveel activiteiten, zoveel gebeurtenissen. Hou je het nog bij? Daarom maar even een overzicht:
vr. 13 sep - Your Voice Event - voor jongeren, Populierenlaan van 17:00 tot 19:00, Sunny Selwerd
za. 14 sep - Familiedag, Winkelplein Selwerd
za. 14 sep - Rondleiding internationale studenten door City Central
do. 19 sep - Veiligheidsbijeenkomst met gemeente Groningen en politie, vanaf 18:00, start 19:00 Bsv Selwerd
za. 21 sep - World Cleanup Day, Wijkbedrijf Selwerd wil van 10:00 tot 13:00 de wijk in om schoon te maken, samen met Buurtconciërge Selwerd
za. 28 sep - Burendag. Wijkcentrum De Berk, Wijkbedrijf Selwerd en Bsv Selwerd organiseren samen leuke activiteiten. Iedereen is welkom
do 3 okt - Avond over Mispellaan, vanuit Sunny Selwerd, gemeente Groningen en Wijkplatform Selwerd. - 19:30 Wijkcentrum De Berk
vr. 4 okt - Officiële opening van Wijkrestaurant De Duindoorn

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden