Burendag - 28 september

unnamed28 september is de landelijke burendag. Wijkcentrum De Berk, Wijkbedrijf Selwerd en BSV Selwerd gaan dit voor Selwerd samen organiseren. In De Berk, het Wijkbedrijf en de BSV is van alles te doen. Het wordt een dag vol gezelligheid, muziek en lekker eten. Op elke locatie krijgt u een gratis consumptie. Wijkradio Selwerd doet live verslag.

Programma

13.00 uur: Start bij De Berk
15.00 uur: Wijkbedrijf Selwerd
17.00 uur: BSV Selwerd

Uitgebreidere programma volgt zo snel mogelijk

Internationale studenten op pad in eigen wijk

September betekent de start van het nieuwe academiejaar en dus ook de komst van nieuwe internationale studenten. Vanaf dit jaar kunnen zij voor het eerst kennis maken met hun nieuwe buurt via een gratis begeleidde wandeling. Wijkcentra, vrijwilligersprojecten, praktische info en buurtactiviteiten staan allemaal op het programma. Via de Welcome Walks, een initiatief van City Central Groningen krijgen studenten de kans om hun eigen wijk beter te leren kennen en te integreren in de lokale gemeenschap. Selwerd is eerst aan de beurt op 7 en 14 september, daarna volgt ook Paddepoel.

© City Central Groningen/ Nienke Maat

Welcome Walks

De Welcome Walks zijn stadswandelingen voor nieuwe internationale bewoners van Groningen door de wijk waarin ze wonen. Doorgewinterde Groningse studenten nemen de nieuwkomers mee op pad en laten ze op een leuke manier kennis maken met bijzondere locaties in de buurt. Ook lokale initiatieven en praktische informatie, zoals waar je je afval kunt wegbrengen, komen aan bod. De eerste wandelingen zijn speciaal ontworpen voor studenten; in de toekomst hopen de initiatiefnemers ook expats en PhD-studenten te mogen verwelkomen. City Central werkt samen met GroningenLife!, SSH, WIJS, en Wijkbedrijf Selwerd om de rondleidingen te realiseren.

“Met de Welcome Walks willen we ervoor zorgen dat nieuwe internationale bewoners een goede start maken en gemakkelijker opgenomen worden in de lokale gemeenschap. We hopen hiermee dat ze zich sneller thuis voelen en actief zullen meedoen met buurtprojecten”, aldus Marian Counihan van City Central Groningen, een ontmoetingsplek voor internationale studenten en expats in de stad. De stadswandelingen maken deel uit van de organisatie’s activiteiten die stadjers en nieuwe internationale bewoners dichter bij elkaar brengen. 

De stadswandelingen voor de studenten zijn gratis en vinden in Selwerd plaats op zaterdag 7 en 14 september. De wandelingen door Paddepoel gaan later dit jaar van start. City Central Groningen is steeds op zoek naar helpende handen. Meer informatie op www.citycentral.nl.  

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden