Groningen, 29 april 2020 – De Albert Heijn in de Groningse wijk Selwerd ging na een ingrijpende verbouwing vandaag weer open. De winkel aan de Eikenlaan 39 heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten hebben keuze uit een groter versaanbod. Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn alle openingsactiviteiten afgelast.

De verbouwing bleef binnen de bestaande muren. “Toch is het nu veel ruimer dan eerst, dankzij een slimme herinrichting”, vertelt supermarktmanager Marije Douwstra. “En, hoewel alles binnenin compleet vernieuwd is, blijven we gewoon de bekende en vertrouwde winkel. De gemoedelijke sfeer is gebleven.”

1,5 meter

De veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten staan altijd voorop. Daarom zijn er nu plexiglas schermen bij de kassa’s en hesjes voor vakkenvullers om aandacht te vragen voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn en is het gebruik van een winkelwagen verplicht. Meer informatie over genomen maatregelen en de nieuwste updates staat op www.ah.nl/samen.

Hygiëne

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken speelt hygiëne een grote rol, voor de gezondheid van klanten en van medewerkers. Albert Heijn doet daarom een dringend beroep op klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. “Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met het advies van het RIVM”, aldus Marije Douwstra.

Ouderen

Albert Heijn aan de Eikenlaan 39 in Groningen is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 22:00 uur en zondag van 12:00 tot 22:00 uur. Voor ouderen (70+) is er voorlopig een speciaal boodschappenuur. Zij kunnen in de winkel terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends. Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen.

 

Gemeentenieuws

Geen feed gevonden

DvhN nieuws

Geen feed gevonden

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden